”Eu sunt regele – Lucifer” de Florence D. Lowe – vă cutremurați de spaimă și totodată de speranță!

”Eu sunt regele – Lucifer”, știm cu toții cine este acest Lucifer și cărui regat slujește! Dar, ce-mi zic, hai, nu te lăsa înșelat de aparențe ori de prejudecăți, citește, cititul nu mușcă, nici nu îngrașă!

Primele pagini m-au trimis în contrariile minții mele educate oarecum potrivit scripturilor creștine, apoi, parcurgând mai departe, aproape că m-am rătăcit în desișul unor acțiuni care se derulau cu repeziciune și îmi demolau una câte una dubiile vechi, înlocuindu-le cu altele proaspete: Ce se va întâmpla oare mai departe cu personajele?

Lupte în Cer și pe Pământ între armatele celeste, o biată femeie prinsă între ciocan și nicovală, și-a căutat-o cu mâna ei! Va ieși șifonată rău, trag eu concluzia pripită, citesc înainte…

În miezul cărții nu mai eram eu. Călătoream alături de personaje în fabulosul Univers! Eram deja fan Arhanghelului Mihail și, straniu, cu oarecare compasiune și un firav soi de admirație pentru Lucifer, iar când intuiam că, gata, m-am prins!… pagina următoare îmi servea un nou șoc!

De parcă citeam nu o carte, ci pilele acelea de curent electric de la urgențe cu care te resuscitează lipindu-ți-le pe piept și descărcând sute de watt!… Tot ceea ce știam sau imaginam că ar fi Raiul sau Iadul, cu cohortele de îngeri și demoni și liderii acestora, se năruia.

Povestea este fluidă, trepidantă, coerentă, credibilă și bogată în acțiune susținută de sentimente și logică autentică. Abia apărută și deja tradusă în alte două limbi de largă circulație!

Cum e să fii aruncat din înaltul cerului și totuși să supraviețuiești? Dar să vizitezi Iadul și să scapi cu viață? Sau să rătăcești prin Spațiu, de una singură și să fii vânată de cele mai temute armate fie divine sau demonice? Iar la urmă să le aduci la un numitor comun, Iubirea?  Numai autoarea acestei saga a știut cum!

Aveți de-a face cu cea mai tulburătoare narațiune, un roman întins pe mai multe volume, acesta, primul, ”Mi-am vândut sufletul” fiind doar un incipit în care frica îți ridică adrenalina și te simți într-un coșmar din care poți ieși numai dacă citești până la capăt, fiindcă cheia de ieșire din labirintul diabolic ți-o oferă numai lectura.

Autoarea s-a supărat când i-am mărturisit că așez narațiunea asta alături de cele din marile cărți celebre din acest gen fantasy, ale ficțiunii speculative amplasate într-un univers fictiv. Dar, când îi veți spune și voi, următorii cititori, poate ne va crede!

Vă mai spun doar atât: veți fi cutremurați de spaimă și totodată de speranță! Veți da cartea din mână în mână ca pe un secret de interes mondial pe care abia l-ați aflat! Și, fără nicio îndoială, veți căuta continuarea în volumele întregii saga.

Eu sunt regele – cititorul! Fiindcă îl pot învinge, prin această lectură, pe oricare Lucifer, personaj de carte sau pe acela propriu, intim!

Nici nu ai spune că o femeie, autoarea Florence D. Lowe, acest chip angelic, ar putea imagina un astfel de coșmar! De acolo, din cuminți, pașnice ținuturi scoțiene, unde locuiește și scrie, ne trimite o saga care, citind-o, ne va zgudui din temelii iar plăcerea lecturii ne va vrăji definit.  Găsiți cartea AICI

Scroll to Top