Lansare la București „Aici și acolo”, de Ciprian Apetrei

Pe 21 decembrie 2022, la Biblioteca Metropolitană din București a avut loc lansarea volumului „Aici și acolo”, autor Ciprian Apetrei, scriitor, jurnalist, pasionat de fotografie.

Într-un cadru intim, elegant  și rafinat am savurat fiecare moment artistic în parte, căci da, a fost un spectacol de muzică și lectură publică susținut de Ciprian Apetrei și Carmen Lili Mezei, profesor, care a acompaniat la pian prozo-poemele autorului.

Evenimentul a fost dedicat memoriei lui Ancelin Roseti, poet și publicist care a părăsit această lume în vara anului 2022.

Aflăm de la Ciprian Apetrei că ultima parte din volumul său de proză scurtă „Cel de la geam”a fost adaptată de Ancelin Roseti și transformată într-o serie de 15 poeme incluse de autor în volumul său.

Într-o ambianță de vis am fost purtată de muzică în lumea cuvintelor. Interpretarea la pian a doamnei  Carmen Lili Mezei a întregit tabloul liric, asemenea unui zbor de fluturi în freamătul dimineților de vară însorite.

La un moment dat, s-au stins reflectoarele, s-a făcut liniște iar întunericul s-a transformat în lumină la primele acorduri. Pianul m-a fermecat cu povestea lui. Emoțiile m-au copleșit.

Ultima notă a piesei a împrăștiat în ochii mei cristale de viață pe care sufletul le-a adunat și le-a ascuns într-un loc bine păzit. Acest moment muzical a avut un efect răvășitor asupra mea. Mulțumesc, doamnă Carmen!

Spectacolul a continuat cu poeme din volumul „Aici și acolo”. Autorul ne-a dăruit gânduri, sentimente, trăiri pe care doar un actor le-ar fi putut transmite în jocul de-a viața.

Poezii despre dragoste, despre călătorii, ironii aduse politicienilor și societății au fost doar câteva dintre temele abordate de autor în scrierile sale.

Colindul scris de Ancelin Roseti „Din ler în ler”, interpretat vocal de Carmen Lili Mezei și lecturat de Ciprian Apetrei, a încheiat seara magică.

Autorul a oferit autografe cititorilor. A fost o seară care m-a încărcat cu energie pozitivă, o seară specială în care spiritul cuvântului frumos și cel al muzicii s-au contopit într-un act artistic fără precedent.

Felicitări organizatorilor și protagoniștilor – Ciprian Apetrei și Carmen Lili Mezei – care merită aplauze la scenă deschisă. Chapeau!

Scroll to Top