„CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni”, 5-8 Octombrie 2023, Madrid, Spania

CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni”, 5-8 Octombrie 2023, Madrid, Spania

În perioada 5-8 octombrie 2023 se va desfășura in Comunitatea Madrid, Spania prima ediție a „CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni”, o manifestare susținută de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, in cadrul unui ambițios proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati: „Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“.

Festivalul se dorește a fi un vector important în cercetarea, cunoașterea și popularizarea  patrimoniului cultural, istoric, etnografic și spiritual al rezidenților români, diversitatea prin identitate și continuitate socio-culturală, să faciliteaze schimburi culturale și dialogul social între românii din diaspora și țara de rezidență și integrarea acestora prin menținerea identității naționale.

Vor participa autori și artiști români din Spania și Europa, edituri, instituții, centre culturale, universități, grupuri profesionale, ong‐uri, public larg.

Invitați de onoare: scriitori și artiști spanioli și internaționali. Pe întreaga durată a Festivalului se vor desfășura lansări și prezentări de carte, întâlniri, dezbateri, seminarii, piese de teatru, expoziții fotografice și etnografice, proiecții filme, ateliere pentru copii și evenimente interactive, activități culturale și sociale dedicate publicului român și spaniol. Vor fi prezentate Expoziții Colective de Arte Plastice și Vizuale precum și expoziții particulare.

Vă așteaptăm alături de noi în acord cu ideea perenă că arta conectează culturile, creează spații de elecțiune, stabilește punți, răspunde unor nevoi sociale, emoționale, în speranța unui progres real al colaborării comunității românilor din Peninsula Iberică.

Continuăm să credem în efortul colectiv și în gestul onest și responsabil de a pune umărul la creșterea consumului de artă și cultură și la crearea unui context favorabil repunerii permanente în discuție a problemelor, provocărilor și conflictelor existente în cultură, educație și societate.

Promovăm și susținem proiecte și valori ale Românilor!

Asociación Socio-Cultural Romanati – Centro Cultural La Tierra Tracia, Spania

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top