Lansare de carte, expoziție de pictură și kimonouri

Joi, 27 aprilie 2023, la Palatul Noblesse din București, a avut loc lansarea celui de-al patrulea volum de versuri semnat de Ingrid Gheorghiulescu – „Auzi, să mai vii să mă vezi!” – volum publicat la Editura Art Creative.

Colecția de kimonouri, aparținând doamnei  Marie Sobriand by Mioara Stoenică, precum și expoziția de pictură, Ingrid Gheorghiulescu, au întregit tabloul remarcabil al serii în care armonia vizuală și spirituală au încântat sufletele iubitorilor de frumos.

Protagonsita serii începe prin a-și prezenta cele două pasiuni – pictura și poezia –

„am vrut să refac o verigă, care s-a rupt în ultimul timp, aceea între public și artiști. E important să ne cunoaștem artiștii… ei există… Acest eveniment nu l-am făcut singură, am avut sprijinul Palatului Noblesse, al Ioanei Bîrsan care mi-a asigurat ținuta, Mioara Stoenică… A venit la evenimentul meu cu o colecție de kimonouri care s-a potrivit mănușă pe una dintre colecțiile mele din prima cameră…”.

Continuă să vorbească despre noul său volum apărut la Editura Art Creativ, reprezentată de doamna director Daniela Toma care vorbește despre prietenia și colaborarea cu Ingrid Gheorghiulescu:

„Editura Art Creative a fost creată tocmai pentru a fi un liant între scriitor și editură, pentru a menține comunicarea… Poezia și pictura se completează atât de bine una pe cealaltă… conturând caracterul acestui artist care-mi este și o bună prietenă…”.

Despre volumul „Auzi, să mai vii să mă vezi” subliniază că Ingrid G. scrie „o poezie  vie, profundă, o poezie care se desprinde din lumină și se întoarce tot spre aceasta… are capacitatea de a corela spațiul și timpul… prin intermediul stărilor. Am sesizat în acest volum o aroganță a omului superior care a avut curajul în orice moment al timpului său de o lua de la capăt, spunându-și că va reuși.”

Daniela Toma vorbește și despre prietenie care „… uneori este mai importantă decât dragostea”. Încheie prin a felicita autoarea și mulțumește celor care s-au implicat în organizarea evenimentului. Ingrid Gheorghiulescu oferă autografe și invită participanții la eveniment să deguste vinurile alese de la Podgoria Valahă Cotești.

Nu pot trece peste atmosfera specială creată de Palatul Noblesse – un monument istoric construit în anul 1881.

El face parte din patrimoniul arhitectural bucureștean. A fost clădit după planurile arhitectului Alexandru Săvulescu care a proiectat și clădirea Muzeului Național de Istorie al României. Palatul a fost comandat de bancherul Ioan Pascu.

În anul 1903 este preluat și modificat de bancherul Leonid Berkowitz. După moartea sa (1936), Palatul Noblesse rămâne ultimul sediul oficial al băncilor Berkowitz, până în anul 1939, când familia emigrează în America iar clădirea devine Casa Pionierilor și Șoimilor Patriei până în 1989. A fost abandonat până în anul 2012. După un proces lung și anevoios de consolidare, restaurare și amenajare interioară, intră în posesia Noblesse Group.

Astăzi este unul dintre cele mai importante centre de cultură și design care fac cinste capitalei prin rafinament și eleganță, păstrând aerul boem de secol XIX, amprenta Micului Paris de altădată.

Felicitări tuturor pentru reușita evenimentului!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top